Omdat patats so maklik verkleur het ek heel eerste ’n bak met ’n volume van 1.5l geneem en vol water gemaak en 15ml suurlemoensap daarin gegooi. Daarna het ek die patats goed skoon gewas onder lopende water en begin om dit te skil. Met patats moet mens die heeltyd in suurlemoen water werk, met ander woorde jy moet byna elke keer wanneer jy aan hom skil of sny, die patat in die suurlemoensap water doop. Ek het met elke 5de haal van die groente skiller, die patat in die suurlemoen water gedoop, totdat die hele patat klaar afgeskil is.
In stede daarvan om die patat op ’n snybord te plaas en in skywe te sny, het ek dit so stuk vir stuk uit die suurlemoen water uitgehaal opgesny weer teruggeplaas in die suurlemoen water.
So het dit gelyk na ek al die patats verwerk het.
Daarna het ek die patats afgespoel met skoon water en in ’n pot geplaas. Voeg genoeg water by om al die patats te bedek. Ek het sout bygevoeg en die patats vir 5 minute gekook. (dit is belangrik om sout by te sit want dit help met preservering)
Nadat ek die patats gekook het, het ek die water afgegooi deur ’n vergiettes te gebruik.
Daarna het ek die patats op die rakkies van die droër gepak en gedroog. Dit het twee en ’n halwe dag geneem in my droër met ’n hittebron.
Die 750g patats wat ek gedroog het weeg nou net 80g.
Ek hoop dat die inligting jou sal inspireer om jou eie patats te droog.
Onthou om altyd die gedroogde produkte lugdig te verseël met ’n suurstof ontnemer om dit vir ’n lang tydperk te stoor. Ek verkies om my produkte in glas te stoor en gebruik ’n glasbottel met ’n staal deksel en ’n suurstof ontnemer wat ek dan op ’n donker, koel plek bêre.