Plaasvervangers

Dit het oor die laaste jare redelik gereeld gebeur dat  ek sien ek het geen enkele korreltjie bruismeel in die huis nie en dan het ek reeds die resep se ander bestanddele begin meng.

Hier is ’n paar wenke vir plaasvervangers:

Bestanddeel Plaasvervanger
Bakpoeier Meng 2ml kremetart en  1ml koeksoda vir elke 5ml bakpoeier wat benodig word.
Botter of Margarien Gebruik 220ml kookolie vir elke 230g botter of margarien wat benodig word.
Bruismeel Sif 525g (4 x 250ml, ongesif afgemeet) koekmeelblom, 30ml kremetart en 15ml koeksoda 4 keer saam.
Melk Meng 250ml koue water met 60ml melkpoeier vir elke 250ml melk wat benodig word.
Mielieblom Gebruik as bindmiddel 30ml koekmeelblom in die plek van 15ml mielieblom.
Suiker Heuning of gouestroop kan in plaas van suiker in gebak gebruik word. Gebruik driekwart van die gegewe hoeveelheid suiker.
Suurdeeg 1 Koekie (20g) saamgeperste of vars suurdeeg is gelyk aan een pakkie (10g) of 12,5ml aktiewe droë of korrel suurdeeg.
Suurmelk Voeg 20ml suurlemoensap of asyn by 250ml melk.
Suurroom Voeg 20ml suurlemoensap of asyn by 250ml room.

 

12 Responses to “Plaasvervangers”

  1. Hannetjie

    Kan u my dalk help. Ek gebruik bruismeel of koekmeel om beskuit te bak. Het net wit broodmeel. Kan ek dit gebruik?

    Antwoord
    • Goeiedag Hannetjie.

      Die enigste verskil tussen koekmeel en brood meel is die hoeveelheid gluten in die meel. (En somtyds of die meel gebleik is of nie)
      Broodmeel is gewoonlik ‘sterker’ met meer gluten.
      Jy kan dit gebruik vir beskuit ja. Ek het nog nooit probeer koek bak met brood meel om dit te toets nie maar vir beskuit sal dit werk.
      Groete!

      Antwoord
  2. Goeie dag, ek wil graag brood bak maar ek het slegs koekmeel & bruismeel. Ek het nie broodmeel nie. Sal dit werk?

    Antwoord
    • Goeiedag Renette,

      Ja mens kan botter / margarien met olie vervang. Gewoonlik is dit reël dat dit met slegs driekwart vervang word. Met ander woorde as jou resep een koppie botter neem, gebruik dan net ‘n driekwart koppie olie. Een ding wat ek ondervind het is om nie canola olie in beskuit te gebruik nie, dit het vir my ‘n slegte nasmaak mens proe die olie, gebruik liewer ‘n skoon sonneblom olie, dit het nie ‘n prominente smaak in die beskuit nie. Hoop dit help!
      Groete.

      Antwoord
  3. Ninette

    Ek het nie koekmeel ,slegs bruismeel kan ek dit gebruik vir korslose melkyert

    Antwoord
    • Goeiedag Ninette,

      Ek aanvaar dat jy die melktert beslag wil dik maak met die bruismeel?
      Ek is nie seker of dit nie dalk ‘n smaak kan byvoeg nie, maar dit behoort die beslag te verdik kan nie sien hoekom dit nie kan werk nie. Laat weet gerus vir ons hoe dit uit gewerk het, dan leer ons almal!
      Groete.

      Antwoord
    • Goeiedag Anne,

      Ek sal voorstel probeer iets soos All Bran Flakes, maar gebruik 1 koppie fyn gebreekte All Bran Flakes vir 1 koppie semels. As jou resep se semels in gewig aangedui is verwerk dit na koppie maat toe. 400g semels is 8 koppies. Ek hoop dit help.
      Groete.

      Antwoord

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>