Piesang Brood

Die geur van die broodjie sal verbeter as dit in ’n lugdigte houer gebêre word vir so twee dae. (As jy so lank kan wag!)

Piesang Brood

Bestanddele vir die Piesang Brood

1/2 koppie Botter
1 koppie Suiker
2 Eiers
2 koppies Koekmeel
2 teelepels Bak Poeier
4 Piesangs
1 teelepels Vanilelje Geursel
1/2 teelepel Sout

Metode:

  • Klits die botter en suiker saam tot dit romerig is.
  • Voeg die vanieljegeursel by.
  • Voeg die eiers een vir een by en klits goed na elke byvoeging.
  • Sif die droë bestanddele saam en voeg dit by.
  • Skil die piesangs en druk fyn met 'n vurk, voeg dit by die mengsel.
  • Meng baie goed en skep in 'n voorbereide brood pan.
  • Bak vir een uur teen 180°C
  • Om seker te maak dat die piesang brood gaar is, steek met 'n toetspen en as dit skoon uitkom is die brood gaar.
  • Laat 5 minute afkoel in die pan voordat dit uitgekeer word op 'n draadrakkie om af te koel.
  • Laat die brood heeltemal afkoel voordat dit gesny word.

Geniet!